Jousiammunta: jousikäden kämmenen pyörähdys alaspäin

Ladataan...
0 %
Ladataan... Click here to add:
Add to notification list

Kyseessä on jousiammunnan lajitekniikan taitotavoite, johon yritetään löytää erilaisia taitoharjoitteita. Asiaa on harjoiteltu jo aiemmin omalla jousella sekä kuminauhalla. Urheilija on nopeasti kehittyvä ja motivoitunut nuori jousiampuja.

Kuvatussa harjoituksessa pyrittiin noudattamaan taitoharjoituksen periaatteita. Valmentaja pyrki luomaan edellytykset sellaiselle tilanteelle, jossa oppiminen on mahdollista ja jossa urheilija olisi itse aktiivinen. Erilaisia taitoharjoitustapoja etsimällä löydetään urheilijalle ne tavat, jotka eivät toimi mutta lopussa myös ne, jotka toimivat. Virheetkin ovat tässä prosessissa osa oppimista.

Urheilijat tuntevat lihaksillaan. He tuntevat, mikä on se oikea suoritustapa, kun se vihdoin löytyy. Oikeaa suoritustapaa olen aiemmin näyttänyt omalla jousella, olemme katsoneet siitä World Archeryn videota ja harjoitelleet aiemmin olkapäällä sekä kuminauhalla. Nyt lisäsimme koripallon, kahvan kuminauhaan sekä alkeisjousen oppimisprosessiin.

 

Harjoituksen jälkeen urheilija oppi, mikä on optimaalinen suoritustapa, miltä se tuntuu ja osaa toistaa sen jo kuminauhalla ja kahvalla. Palautetta urheilija sai valmentajan kommenttien lisäksi videolta. Valmentajalle itselleen video oli erittäin hyvä oppimistilanne siihen, miten asioita voi kehitellä eteenpäin ja miltä oma puhe kuulostaa muille. Oikeat sanat oikeaan aikaa oikealla äänensävylllä ovat valmentajan tärkeimmät työkalut.